Copyright 2008 Eurowebb

De uitgever, redactie en medewerkers kunnen evenwel geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de volstrekte juistheid en volledigheid van deze uitgave.
   
   
 

Van der Borden Appel
J. Duikerweg 12
Postbus 167
1700 AD  Heerhugowaard

telefoon 072-7074242
fax 072-7074202

Emailinfo@vanderbordenappel.nl

NVASEHHypotheekbemiddelingNOPDInschrijfnummer 300.002986WFD Vergunningnummer 12005714

Het Huis Uit

Op jezelf

Op eigen benen

Elk jaar zetten vele tienduizenden jongeren de grote stap richting zelfstandigheid. Voor het eerst ‘het huis uit.
Op kamers gaan dus. Als noodzakelijk onderdeel op weg naar volwassenheid. Natuurlijk: elke kamerbewoner moet zelf wassen, strijken en koken. Maar die kleine nadelen worden ruimschoots goedgemaakt door de grote eigen verantwoordelijkheid. U bepaalt voortaan zélf de gang van zaken en dat verloopt vrijwel altijd perfect. Niet zelden tot aangename verassing van de ouders.

Karakteristiek en knus

Naarmate de nieuwe kamerbewoner zich thuis gaat voelen, nemen de weekendjes bij de ouders langzaam af. Geleidelijk wordt een nieuw leven opgebouwd. Het eigen plekje verandert in een karakteristiek en knus onderkomen dat meer en meer waarde krijgt. Wie op kamers niet in het nauw wil komen, regelt vooraf al de zakelijke kant van die zelfstandigheid. Vanaf de eerste dag zijn er immers spullen waarmee iets zou kunnen gebeuren. Steeds vaker wordt al snel kostbare apparatuur aangeschaft. Ook een bezoekje aan de dokter is nooit uit te sluiten. Misschien blijft er zelfs wel een klein budget over voor een autootje of een motor.

Op eigen benen dus. Maar dat betekent ook nieuwe risicos dragen. Of liever: nieuwe risicos vermijden. Over verzekeringen die speciaal gelden voor kamerbewoners, volgt onderstaand een opsomming.

Inboedelverzekering

Natuurlijk bent u gehecht aan uw bezittingen. Daarom is het verstandig uw kamer en uw inboedel goed te verzekeren. Met een goede inboedelverzekering zit u altijd safe. Die biedt namelijk een ruime dekking bij de meest voorkomende vormen van schade. Ook schade aan vloerbedekking en behang wordt vergoed. Dat is namelijk schade waarvoor huurbazen vaak niet thuis geven. Schade wordt normaal gesproken op basis van nieuwwaarde van spullen geregeld. Zelfs voor dingen die niet veel meer waard zijn, krijgt u nog altijd de dagwaarde vergoed. In veel gevallen is het bovendien mogelijk garantie tegen onderverzekering te krijgen, als u tenminste de inventarisatielijst gebruikt om de waarde van uw spullen te bepalen.

Woonhuisverzekering

Indien u vanuit de ouderlijke woning rechtstreeks verhuist naar een eigen flat of woning, is een woonhuisverzekering (ook wel opstalverzekering genoemd) erg belangrijk. Wat doet u anders met schade door bijvoorbeeld brand? Van der Borden Appel biedt u een perfecte dekking, zeker als u ook ruitbreuk erbij betrekt. Van brand tot lekkage, van diefstal van de buitenlamp tot stormschade: u heeft alles verzekerd. Tegen de volledige herbouwwaarde en met een automatische indexering van die waarde, zodat onderverzekering praktisch uitgesloten is. Als u voor meer dan € 25.000,- bent verzekerd, wordt bovendien 10% van het schadebedrag extra aan u uitgekeerd. Als tegemoetkoming in de extra uitgaven. Bij de verzekering van uw huis is het van belang de zogenaamde herbouwwaarde verzekeren. Dat is immers het bedrag dat u kwijt bent aan de aannemer die uw huis weer opbouwt, als het bijvoorbeeld is afgebrand. De herbouwwaarde staat los van de verkoopwaarde en is zelfs vaak hoger dan de oorspronkelijke bouw- of stichtingskosten. Wanneer u in een appartement, flat of bovenwoning woont, dient u daar bij het sluiten van een woonhuisverzekering speciaal rekening mee te houden. In dat geval zijn volgens de wet alle bewoners gezamenlijk eigenaar van het gebouw en dienen zij het gebouw gezamenlijk te verzekeren. Gebeurt dit niet, dan bent u bij schade afhankelijk van de manier waarop de overige bewoners zich hebben verzekerd.

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren

Als iemand schade oploopt door uw schuld, bent u aansprakelijk. U zult die schade moeten vergoeden. Omdat de schadeclaim flink kan oplopen, is het verstandig dat u zich daarvoor verzekert. Voor wie niet bij de ouders woont en niet studeert, is het verstandig om een eigen verzekering af te sluiten. Voor zon aansprakelijkheidsverzekering geldt: bent u als particulier wettelijk aansprakelijk voor schade of letsel aan derden, dan wordt die schade vergoed.

Ongevallenverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig zijn de gevolgen vaak niet zo ernstig, maar wat als er meer aan de hand is dan een schrammetje of een schaafwond? In dat geval biedt de persoonlijke ongevallenverzekering u financiële zekerheid. Bij blijvende invaliditeit, tijdelijke arbeidsongeschiktheid of bij overlijden komt de verzekering tot uitkering. Het begrip ongeval kunt u zeer breed opvatten. Verbranding, bevriezing, spierscheuring en letsel ten gevolge van zelfverdediging of het redden van mensen, dieren of zaken vallen allemaal onder de dekking.

Rechtsbijstandverzekering

U heeft recht op uw recht. Wij leven in een rechtsstaat, dus als u bij verschil van mening in uw recht staat, dan komt het wel in orde. Tenminste, dat denken veel mensen. Was het maar zo simpel. Want het kan gebeuren dat een ander uw recht niet erkent. Wanneer u dan uw schade wilt verhalen, is rechtskundige hulp onmisbaar. Er is vakkennis voor nodig om de andere partij ertoe te brengen aansprakelijkheid te erkennen. Bijvoorbeeld: na een grote aankoop merkt u dat de leverancier zich niets aantrekt van de garantiebepalingen. Of u wordt geconfronteerd met een onevenredige huurverhoging. In deze en nog veel meer gevallen heeft u hulp nodig. Met een rechtsbijstandverzekering bent u er zeker van dat u uw recht kunt laten veiligstellen door deskundigen. 

Combinatiepolis

Alle hiervoor genoemde verzekeringen kunt u in één handige en overzichtelijke vorm bundelen: De Combinatiepolis. Dat is eigenlijk een verzekering waar al uw polissen onder vallen. Dit heeft een aantal voordelen. Zo betaalt u maar één keer poliskosten. Het grootste voordeel van het multivoordeelpakket is de aantrekkelijke korting tot 16%.Tevens kunt u de premie voor al uw verzekeringen in een prettig laag bedrag per maand betalen.

Uitvaartverzekering

Uitvaart is een teer onderwerp. Toch stippen wij dit aan omdat wij merken dat er bij overlijden, naast alle verdriet, vaak ook nog financiële problemen kunnen ontstaan. Met een verzekering die de kosten van een uitvaart dekt en een polis die nabestaanden verzekert van een inkomen, kunt u in ieder geval financiële problemen voorkomen. Met een uitvaart natura verzekering kunt u er bovendien voor zorgen dat uw uitvaart volgens uw persoonlijke wensen wordt verzorgd en dat deze zorg uit handen van de nabestaanden wordt genomen. Denk daarom ook eens na over een goede verzekering voor uitvaart en nabestaanden.

Ziektekosten-/Tandartskostenverzekering

Een ziekenhuisopname of een medische behandeling is een kostbare zaak. En ook de kosten voor tandheelkundige hulp kunnen fors in de papieren lopen. Er zijn diverse oplossingen waarmee u zich tegen dergelijke kosten kunt verzekeren. Van volledige verzekering van ziektekosten of tandartskosten tot een aanvullende verzekering indien u in het ziekenfonds bent verzekerd. Uw persoonlijke situatie bepaalt voor een groot deel welke dekking het meest geschikt voor u is.

Lenen

Wie op kamers woont, kan de ene maand meer geld nodig hebben dan de andere. Denk aan betaling van collegegeld of een abonnement op de krant. Dat betekent dat er soms misschien iets bij moet. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, is dat mogelijk.

Persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening beschikt u snel over geld voor leuke extras. U kiest voor een vaste looptijd en voor een vast termijnbedrag per maand. De rente wijzigt dus niet gedurende de looptijd.

Doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet beschikt u wanneer u maar wilt over geld. Het is een flexibele mogelijkheid om bedragen vanaf € 3.500,- te lenen. U spreekt éénmaal af over welk bedrag u maximaal wilt beschikken (uw kredietlimiet) en welk bedrag u daarvoor maandelijks aan aflossing en rente betaalt (uw termijnbedrag). Hoe hoog de kredietlimiet in uw geval kan zijn, hangt af van uw persoonlijk inkomstenplaatje. U kunt opnemen, extra aflossen en weer opnemen, net zoals het u uitkomt. Natuurlijk mag u uw kredietlimiet nooit overschrijden. Dankzij het lage maandbedrag en de mogelijkheid om zonder kosten weer op te nemen wat u in de tussentijd heeft afgelost, is dit een bijzonder aantrekkelijke financieringsvorm.

 
  Copyright © 2008 Eurowebb.nl. Disclaimer