Copyright 2008 Eurowebb

De uitgever, redactie en medewerkers kunnen evenwel geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de volstrekte juistheid en volledigheid van deze uitgave.
   
   
 

Van der Borden Appel
J. Duikerweg 12
Postbus 167
1700 AD  Heerhugowaard

telefoon 072-7074242
fax 072-7074202

Emailinfo@vanderbordenappel.nl

NVASEHHypotheekbemiddelingNOPDInschrijfnummer 300.002986WFD Vergunningnummer 12005714
Naar School

Naar School

Met kleine kinderen om u heen verveelt u zich geen moment. Hun verzorging en hun ontwikkeling -met alle mooie én lastige momenten- nemen u volledig in beslag. Geen wonder dat u nog niet bezig bent met later, als u kind op uw eigen benen staat. Toch is het goed om nu al even stil te staan bij de toekomst. Want voor u het weet hebben kinderen grote plannen. Plannen die heel veel geld kosten. Zoals studeren en op kamers wonen. En of uw kind nou leraar, piloot of arts wil worden, een opleiding loopt al gauw behoorlijk in de papieren. Wist u dat een uitwonend studerend kind tegenwoordig meer dan € 8.250 per jaar kost?

Zorgvuldig een studiekapitaal opbouwen voor uw (klein)kind.

Ja natuurlijk, de staat betaalt mee aan een opleiding. Maar die basisbeurs is bij lange na niet voldoende om de kosten van een studerend kind volledig te dekken. Daarom is het nodig om zelf een flink bedrag op te bouwen. U kunt natuurlijk een spaarrekening openen, tegen een beperkte rente, of zelfs in aandelen gaan beleggen, met alle risicos van dien. Maar waarom zou u niet kiezen voor een beproefde formule, met een gematigd risico én kans op een mooi rendement: het spaarplan.

Zekerheid voor uw kind, door de speciale verzorgersclausule

Met de extra verzorgersclausule hoeft u nooit bang te zijn dat de financiering van de studie van uw kind in gevaar komt. Ook niet als u komt te overlijden. Als u een verzorgersclausule heeft afgesloten, betaalt de maatschappij de resterende premies en loopt het spaarplan gewoon door als u iets overkomt. U betaalt een klein bedrag voor deze aanvullende zekerheid.

Hoe werkt het Spaarplan?

Het spaarplan is een levensverzekering en werkt heel eenvoudig. U stort steeds een vast bedrag. Dat kan al vanaf € 25 per maand. Een deel daarvan is bestemd voor premie voor overlijdensrisico en kostenvergoeding; het merendeel van uw geld wordt belegd. Door ervaren experts, volgens een beproefde formule, 1/3 in aandelen, 1/3 in onroerend goed en 1/3 in staatsleningen. Hierdoor blijft het risico beperkt en maakt u toch kans op een mooi rendement. Zo bouwt u heel geleidelijk een behoorlijk kapitaal op. Hoe eerder u begint met uw spaarplan, hoe makkelijker u de lasten kunt uitspreiden over het aantal jaren.

Met het Spaarplan heeft u vrijheid

Het spaarplan is flexibel. Want wie weet er nu al wanneer zijn kind gaat studeren? Daarom bepaalt u zelf wanneer het spaarplan uitkeert. U begint met een minimale periode van 10 jaar. En vervolgens bekijkt u of u langer door wilt gaan. Als u per kwartaal inlegt, dan sluit u mooi aan op de storting van de kinderbijslag. Maar als u per maand of per jaar betaalt, dan kan dat natuurlijk ook. U kunt tussentijds uw premie verhogen of verlagen. Of een extra storting doen. En komt het eens een keer niet uit? Dan slaat u gewoon een maand over. Makkelijk toch? 

Uw spaarbedrag groeit terwijl u er geen omkijken naar heeft

Ieder jaar sturen wij u een jaarbericht met daarin een overzicht van de beleggingsresultaten. Zo ziet u precies hoe het studiekapitaal van uw kind groeit. Verder heeft u helemaal geen omkijken naar uw spaarplan.

Het spaarplan en de fiscus

Premies voor het spaarplan mag u niet aftrekken van uw inkomen. De waarde is jaarlijks belast met de vermogensrendementsheffing van 1,2% voor het bedrag dat uw vermogen boven de algemene vrijstelling komt van € 20.014 (bedrag 2007) per persoon. Bij minderjarige kinderen wordt de vrijstelling van één van de ouders verhoogd met € 2.674 (bedrag 2007) per kind. De vrijstellingsbedragen worden jaarlijks geïndexeerd. De uitkering is vrij van inkomstenbelasting te ontvangen.

 
  Copyright © 2008 Eurowebb.nl. Disclaimer